What’s left behind…

 

is een van de projecten waar ik mijn hart in heb gelegd.

Vervallen villa’s, oude kastelen en leegstaande ziekenhuizen: Ik vang de imperfecte schoonheid van verlaten plekken. Gebouwen waar de natuur en de stilte het hebben overgenomen van rijkdom en bedrijvigheid.

 

In 2017 werd ik gegrepen door Urbex fotografie: van het zoeken naar verborgen locaties tot de spanning van de reis, het inschatten van de risico’s en het mysterie achter de leegstaande panden. Sindsdien leg ik door heel Europa de magie van vervallen plekken vast.

In deze verlaten gebouwen schuilt achter elke deur een nieuwe verrassing, waarbij ik vaak geraakt wordt door de bijzondere lichtinval.

Als techniek voeg ik meerdere foto’s met verschillende belichtingen en instellingen samen tot één beeld. Beelden waar je naar blijft kijken en die je meenemen naar verborgen werelden.

 

Bekijk hier de film

Neem een kijkje in mijn portfolio

 

Exposities:

 

TROPENMUSEUM

Tot 2029 hangt een van mijn foto’s op de expositie ‘Onze Koloniale Erfenis’ in het Tropenmuseum te Amsterdam, die de hele eerste verdieping beslaat. Kort gezegd gaat deze expositie over de gevolgen van het kolonialisme destijds, en de erfenissen van dat kolonialisme die we vandaag de dag nog aantreffen in onze maatschappij.Een voorbeeld daarvan zijn de verschillende gemeenschappen die in Nederland een nieuw bestaan moesten opbouwen, waaronder de Molukse gemeenschap. In de zaal over godsdienst wordt mijn foto getoond die ik heb gemaakt voor de expositie Mystiek Moluks, voor het Catharijne Convent te Utrecht.

SHE ART GALLERY

ADAF

KUNSTBEURS EINDHOVEN

KUNSTBEURS 611 op de vliegbasis Soesterberg tijdens het pinksterweekend is helaas afgeblazen. Ik verwacht binnenkort nieuwe data. Wordt vervolgd….

Urbex fotografie